Elckerlyc

Het team van ‘Elckerlyc’ staat al ruim veertig  jaar voor onderwijs dat kinderen keuzes biedt, uitdaagt en stimuleert. De leerkrachten van Elckerlyc leren uw kind verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf maar ook voor elkaar en voor de omgeving. Uitgangspunt van het montessori-onderwijs is dat kinderen beter leren als zij de kans krijgen om zelf te kiezen en te ontdekken; ieder dus op zijn/haar eigen manier. Kinderen hebben een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. Die ontwikkeling vindt plaats vanuit een spontane belangstelling (maar de leerkrachten zorgen ervoor dat er genoeg te ontdekken valt!). De onderwerpen van die belangstelling verschillen per kind, en het ontwikkelingstempo doorloopt een aantal fasen. Dit betekent dat kinderen kortere of langere perioden ontvankelijk zijn voor bepaalde leergebieden. Als het kind zich in zo’n gevoelige periode bevindt, is het in staat op dat moment een functie zeer intensief te ontwikkelen. Meer informatie over montessori-onderwijs vindt u hier.

Elckerlyc onderscheidt zich vanwege onderstaand aanbod voor álle leerlingen, van groep 1 t/m 8:

• vakonderwijs muziek, Engels, Spaans en gymnastiek,
  • Remedial teaching,
  • Logopedie,
  • Extra sportactiviteiten,
  • Individuele muzieklessen en/of het leren bespelen van een instrument,
  • een continurooster,
  • dagelijkse tussenschoolse opvang,
  • een jaarlijks schoolreisje of schoolkamp,
  • onderwijs op maat, want onder- of bovengemiddeld begaafd: de montessori-pedagogiek sluit aan bij de mogelijkheden van uw kind.